hoverboard

Tasapainoskootteri eli Hoverboard on uuden sukupolven kulkuväline

Monia on saattanut ihmetyttää menneenä kesänä tieliikenteessä räjähdysmäisesti yleistyneet tasapainoskootterit eli hoverboardit. Tasapainoskootterit eli huuverit tulivat vuoden alusta lailliseksi tieliikenteessä ja niiden suosio on ylittänyt kaikki odotukset.

Tasapainoskootteri on itsestään tasapainottuva kaksipyöräinen lauta, jonka toimintatapa muistuttaa erehdyttävästi huomattavasti suurempaa Segway:tä. Hoverboardien halpa hinta (noin 300-600€) on tehnyt laitteesta erittäin suositun kulkuvälineen varsinkin nuorison keskuudessa. Maksimissaan 12km/h liikkuvaa tasapainoskootteria verrataan liikennelaissa kävelyyn ja sitä koskevat näin kävelijän liikennesäännöt. Kypärän käyttö laitteen kanssa ei ole pakollista, mutta suotavaa.

Ensimmäiset tasapainoskootterit tilattiin Suomeen suoraan Kiinasta, mutta lakimuutoksen myötä markkinoille on ilmestynyt useita suomalaisia toimijoita ja verkkokauppoja. Isojen ketjujen kuten Gigantti ja Verkkokauppa.com lisäksi markkinoille ampaisi myös pienempiä tekijöitä. Suomalaiset Avionboard, Huuv, Speedom sekä Scoodeck ovat saaneet markkinoilta vakaan jalansijan. Jäämme innolla odottamaan millaisia seuraavan sukupolven Hoverboardit tulevat olemaan, näitä nähdään kaduilla mahdollisesti jo ensikesänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *